Conectare

Instrucțiuni pentru conectare în Classroom 

Pentru conectare în mod evident este necesară conexiune la internet.
Conectarea se poate realiza în 2 moduri: fie pe telefon/tabletă, fie pe computer/laptop.

Conectarea pe telefon:
Se parcurg următorii pași:
1. Se instalează din Magazin Play, aplicația Google Classroom, care se poate găsi prin scrierea numelui la „Căutare”. Instalarea este gratuită.
2. După instalare, se accesează aplicația Classroom, adăugând contul primit de la administratorul platformei (cont de forma ................@apeic-corvinias.com). Este obligatorie conectarea cu acest cont, pentru a avea acces atât la resursele platformei de la adresa http://ltmateicorvin.apeic-corvinias.com/, cât și la aplicația classroom dedicat. De precizat: chiar dacă există un cont Gmail conectat, e obligatoriu să alegeți „Adaugă cont” și să adăugați contul pentru platformă.
3. Pentru înscrierea într-o clasă, în colțul din dreapta sus există semnul „+” care se apasă și se alege „Înscrieți-vă la curs”. Se alege opțiunea și se introduce codul primit de la profesori sau diriginte, pentru cursurile pe discipline. Pentru fiecare disciplină va exista un curs. Astfel, elevii se vor conecta la toate cursurile. Dacă există cursuri la care elevii au fost invitați de profesori, atunci aceștia trebuie să accepte invitația, cu rol de elev (student).
4. După ce a fost accesat cursul se pot vizualiza activitățile propuse de profesori.

Conectarea pe computer:
Este necesar browserul Google Chrome. Dacă nu aveți instalat acest browser, se recomandă instalarea lui.
După deschiderea browserului Google Chrome, se va realiza conectarea la Google (butonul dreapta sus „Conectați-vă”) cu contul primit de la administratorul platformei.
Detalierea acestui mod de conectare se poate regăsi în tutorialul nr. 1 de pe platformă.
Codurile pentru disciplinele profesorilor sunt afișate la rubrica anunțuri de pe platformă http://ltmateicorvin.apeic-corvinias.com/anunturi, de unde elevii le vor lua și se vor înscrie pe clase la discipline.

Alte detalii despre Classroom se pot consulta în tutorialul de pe platformă, de la secțiunea pentru tuoriale: http://ltmateicorvin.apeic-corvinias.com/tutoriale